Thursday, November 19, 2009

Combinaţii cu băbuţele din bloc

Ora 14.10. Copiii (febrili) dorm de vreo oră.
La uşă se aude soneria lung şi apăsat. Sora vecinei, că dacă vreau să-i ţin şi ei un aspirator la mine până vine "fata de la spital" să-l ia. Vecina de palier de peste drum, cum ar veni, are peste 80 de ani. Sor-sa stă cu ea s-o ajute căci e ceva mai tinerică, aşa, la vreo 75. Niciuna nu aude bine.
Zic:
- Sigur, nu asta e problema. Dar de ce să-l ţin la mine?
- Ştii cum sunt bătrânii (sor-sa, adică, ea încă nu se auto-înscria în categorie), face scandal că de ce i-am luat aspirator...
Nu prea mă interesează detaliile, aşa că accept repede ca să scap de alte explicaţii.
Zic:
- Bine, aduceţi-l aici.
- Păi mă duc acum să-l cumpăr şi îl aduc.
După vreo 10 minute, sună interfonul. Lung, energic şi enervant. Deschid uşa de la intrarea în bloc fără să mai întreb cine e. Şi descui şi uşa apartamentului, ca să economisesc timp. Şi sonerii, mă gândeam eu. Sora vecinei nu se gândea la fel. Aşa că sună din nou, şi mai lung şi apăsat. Îmi lasă aspiratorul şi zice că o sună pe "fata", care e chair fata ei, fii-sa Angela, să vină să-l ia de la mine, că sunt acasă?
Zic:
- Păi eu n-o cunosc pe fata dumneavoastră. Şi când vine?
- N-o cunoşti tu pe fiică-mea? Nu se poate! Cu copilu mic!
Îmi amintesc că am văzut un copil mic la ele cu ceva timp în urmă, e de fapt cam de-o seamă cu copilul meu mic şi mă fac că-mi amintesc brusc de ea. Zice:
- Mă duc să-i dau telefon acum să văd la cât vine.

Aşa că stau cu urechea ciulită, că acuşi sună iar lung şi apăsat.
Dar dacă le trezeşte pe fete cu soneriile astea, eu i le pun în braţe. Să le ţină la ea cât îi ţin eu aspiratorul.

PS: apropo de păţanii cu vecinii mai în vârstă, de care citeam mai deunăzi aici.

3 comments:

  1. Ai niste articole interesante.Te invit sa faci si tu parte din 100 Ro,din pacate nu ai o adresa de e-mail afisata sa iti trimit invitatie pentru a fi si tu autor.Daca vrei trimite adresa ta de e-mail prin formularul din laterala paginii si iti trimit invitatie de publisher.

    ReplyDelete
  2. haioasa poveste. cum s-a finalizat ?:)

    ReplyDelete
  3. @bp - încă nu s-a finalizat. şi acum tronează aspiratorul vecinei, cumpărat pentru fata ei dar să nu ştie sor-sa, la mine în holul de la intrare. probabil aşteaptă ora 14 şi ceva ca să reînceapă cu sunatul la uşa mea. altfel, haioase şi băbuţele, n-am ce zice.

    ReplyDelete

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)