Tuesday, July 27, 2010

Reclama e sufletul ortografiei. Iar ortografia... sufletu'!

Ajutaţi-mă, vă rog, şi pe mine cu o informaţie, o lămurire: în imaginea alăturată, pozată de mine pe peron la metrou Gara de Nord, "lipseşte neşte litere". Care este.
Care este motivul? Ştie cineva de intenţia absconsă a copywriterului? Că zău dacă înţeleg ce-a vrut poetul să spună în aceste versuri! De ce ar mânca din litere? A, pentru că e vorba de numărul unui restaurant, şi acolo se mănâncă? Sau a fost un alt motiv în spatele acestei omisiuni de litere?

5 comments:

  1. a mancat litere de foame. "subtil", ce sa zic.

    ReplyDelete
  2. "De ce ar mânca din litere? A, pentru că e vorba de numărul unui restaurant, şi acolo se mănâncă?". Acesta este motivul. Este foarte neinspirata, am vazut multa lume revoltata la modul sincer de "greselile" din reclama. Asa am ajuns sa aflu sensu ascuns :D :D :D. Recunosc, a trebuit sa mi se explice. De regula nu e nevoie :)

    ReplyDelete
  3. OK... atunci mă întreb câtă eficienţă trebuie să aibă o reclamă care "trebuie să ţi se explice"? Hmm!

    ReplyDelete
  4. Ca simplu consumator de publicitate, nelucrand in domeniu, disting doua categorii de reclame: cele pe care le retii pentru ca sunt foarte reusite si cele pe care le retii pentru ca te enerveaza. Cred ca ei au vrut sa fie in prima categorie, dar au ajuns fara niciun efort in cea de a doua. :))

    ReplyDelete
  5. mai, daca ai observat-o, ba mai mult, ai si dat-o mai departe, inseamna ca si-a facut efectul.
    mie seria asta mi s-a parut reusita, asta cu "neoia" mi-a atras si mie atentia, impreuna cu cea cu "Ai nevoie de un ochiolog" sau asa ceva, in care literele erau dispuse ca si cum ai fi fost la consultatie la ochi :)

    ReplyDelete

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)