Thursday, July 7, 2011

În parc, cu copilul şi fără griji


Scriam despre dispozitivul num8 Kids Locatorpromovat de Zibo.ro, şi spuneam că voi reveni cu amănunte după testare. Iacătă cum stau lucrurile, concret:
Tot ce aveţi nevoie este fie un smartphone, fie un simplu telefon mobil şi un calculator cu conexiune la Internet. Eu am avut un laptop cu mine în parc.
Am prins ceasul (închis) la mâna Roxanei, l-am reglat ca să-i vină bine, nici să nu o strângă şi să o jeneze, nici să nu-l poată scoate de pe mână. Reglarea curelei se face înainte de a porni ceasul, folosind un fel de şurubelniţă specială, care se găseşte în pachet. Cureaua ceasului are un sistem de siguranţă, astfel că nu poate fi desfăcută nici de copil, nici de altcineva. Dacă totuşi, cureaua este forţată şi se desface, primesc o alertă pe e-mail şi telefonul mobil de curea desfăcută şi locaţia unde s-a întâmplat acest lucru.
M-am conectat la portal, cu user-name şi parolă. Am pornit dispozitivul din portal. Ceasul se va conecta la reţeaua de comunicaţii - durează câteva minute ca să-şi găsească toate setările şi acest lucru se realizează mai bine afară, în "câmp deschis", nu într-o clădire. Cele patru linii în jurul ecranului arată că s-au realizat toate conexiunile şi Roxi poate merge la joacă unde vrea ea. Eu îmi pot deschide liniştită o carte, nu mai trebuie să stau ca girofarul cu ochii pe ea.
Ca să fiu şi mai liniştită, din portal stabilesc o zonă de siguranţă pe hartă. Când Roxi a ieşit din zona de siguranţă, am primit imediat o înştiinţare pe e-mail şi telefonul mobil, cu coordonatele GPS unde se află.
Copilul vrea să-mi demonstreze şi să-şi întărească independenţa, vrea să înveţe să cumpere singură o sticlă de apă, de exemplu. Aşa că hai s-o las până la chioş singură. Setez din portal urmărire în timp real, care se poate face cu actualizarea datelor între 2 şi 30 de minute. Aleg actualizarea la 2 minute şi pot urmări pe ecran, pe hartă, traseul Roxanei de lângă mine până la chioşc şi înapoi. Apoi comut din acest mod, care consumă mai repede bateria ceasului, în modul aşteptare. Din acest mod pot să-i dau doar din când în când, fie din portal, fie de pe telefonul mobil un sms, cu întrebarea "Unde eşti?" şi voi afla locaţia exactă.
Tot în portal aflu statusul bateriei, fie că aceasta este încărcată, la nivel mediu, sau descărcată. Dacă se descarcă bateria, primesc o înştiinţare pe e-mail şi sms pe telefonul mobil privind acest lucru.
Înainte de a desface cureaua ceasului de la mână, trebuie ca ceasul să fie oprit - şi fac acest lucru din portal.
Nu-i aşa că este mult mai plăcut să ieşi cu copilul la joacă, ştiind că şi el se simte liber, iar voi sunteţi mai liniştiţi?
sursa foto: http://www.informal.ro/2011/02/o-rugaminte-si-un-proiect-frumos/
Ţin să precizez că num8 Kids Locator nu ţine loc de ceas permanent - la o folosire intensivă, pe modul "urmărire în timp real", care consumă cel mai repede bateria, ceasul poate fi folosit maxim 5 ore. În modul "aşteptare" bateria are o autonomie de 48 de ore. Este un dispozitiv care, ca oricare altul, trebuie folosit "cu cap" şi doar la nevoie.
Tot aşa, nici acesta, ca niciun alt dispozitiv, de niciun fel, nu ţine loc de grijă şi atenţie părintească, nu este bodyguard sau sistem educaţional. Dar te ajută să fii mai liniştit, atunci când ştii unde-ţi este copilul, fie că este pe drumul de la şcoală spre casă, în excursie, pe plajă sau chiar cu tine în parc.
Un reportaj despre acesta şi alte dispozitive în ajutorul părinţilor puteţi vedea diseară, 7 iulie 2011, la Ştirile ProTV de la ora 19.00. Ne veţi vedea şi pe noi, "in action" :)
LE: aici este ştirea completă, cum a apărut la TV.

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici.