Tuesday, December 8, 2009

Sunt o ţigancă împuţită



Da, domnule marinar, deghizat în preşedinte, pentru încă 1 mandat, sunt o ţigancă împuţită, o (fostă) ziaristă. Când am intrat în cabina de vot, încă nehotărâtă cu cine votez, nici măcar atunci, mi-a venit în minte sintagma care, chiar şi la o simplă căutare pe Google, aduce în faţă peste 180.000 de rezultate, în 0,63 secunde, la viteza Internetului meu. Cam atât mi-a luat şi mie să hotărăsc asupra cărui nume îmi voi abate ştampila: 0,63 secunde! (Fotografia ataşată este de pe Wikipedia.)

Aţi câştigat, mitocănia a învins din nou în România. Prea semănăm (în proporţie de 50,33%), a naţie de români mitocani, cu idealurile astea, cu păsăricile şi găozarii. Putea să câştige Geoană, aşa cum prematur s-a bucurat. Roşu stindard de pionieri în vânt (fluturat 49,66%)! Însă m-am convins că pentru România, ar fi fost la fel.

Vorba aceea care circulă printre cititorii sau utilizatorii de strategii de leadership e foarte valabilă: în viaţă, singurul pe care poţi să-l schimbi eşti tu însuţi. Restul e tăcere. Restul, că e Geoană sau Băsescu, are mai mică importanţă (la nivel micro).

LE: şi cu asta, închei capitolul "Eu cu cine votez" şi revin la teme mai pământene: copii, scutece, deprinderea cu oliţa... Bine, fie, hai că o să mai scriu şi câte-o amintire, câte-o poveste haioasă.

2 comments:

  1. Ah, Anca, din pacate cata dreptate ai ... Problema nu este ca nu putem (n-am putea) sa-i schimbam pe altii, problema este ca nici macar noi nu vrem sa ne schimba, acolo e buba romaneasca. :(
    Altfel ... vorba lui Bradut Florescu, cinci ani trec repede ... Macar de-ar fi ultimii.

    ReplyDelete
  2. Ufff, mi-e asa de rusine de noi, cum am ajuns ca popor, ce valori avem si ce idealuri!
    O mimoza imi spunea deunazi: "Imi place Basescu, e apropiat de oameni si poate sa abordeze informal o femeie cu 'pasarica' !"

    ReplyDelete

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)