Wednesday, September 15, 2010

Mi-e frică, mi-e frică, să stau pe palier singurică!

Atenţie, urmează un post macabru!
Şi moartea face parte din viaţă, nu? Pe principiul paradoxului "Mori, deci exişti!" :)

Vara asta mi-au murit toţi vecinii de palier. De moarte naturală, sigur, cu toţii erau bătrâni şi foarte bătrâni. Ce vreţi, stau într-un bloc de pensionari. 
Dar totuşi... Să mă bucur că eram plecată din Bucureşti în vremea aia când a venit doamna cu coasa pe palier? (Sau poate sunt ravagiile domnului cu coasa din imaginea alăturată - sursa: www.mediafax.ro).


Mai întâi domnul din apartamentul de lângă noi, care locuia singur, a dispărut de acasă, administratorul blocului se gândea că poate ar trebui să spargem uşa, să vedem dacă n-a păţit ceva în casă. Într-o zi mi-a sunat la uşă o nepoată a lui şi am aflat că vecinul era la spital, într-o altă zi l-am întâlnit pe palier, mult mai slab, dar sănătos, spunea el. Şi-apoi, într-o altă zi, în care îi făcea pomană soţiei decedată acum câţiva ani, a murit şi el. 

Apoi doamna Pisică a rămas văduvă (ei bine, aşa e, n-au murit chiar toţi vecinii, mai trăieşte cineva pe palier, doamna Pisică şi multele ei patrupede care îi dau nu numai porecla, dar şi un iz de netrăit apartamentului). Soţul ei s-a stins dintr-o dată, nici nu ştiam că e bolnav.

Iar într-o seară am aflat că vecina cea bătrână - avea peste 80 de ani - a scăpat de chinuri, era deja de mai multe săptămâni în comă în spital.

Şi vă mai întrebaţi de ce nu doresc să-mi aducă poştăriţa alocaţia acasă? Păi lor le ducea ea, tuturor, pensia, şi uite ce-au păţit!

2 comments:

  1. Primul gand: ce naiba zici tu acolo??? o sun imediat pe mama!

    Al doilea: am uitat ca nu mai suntem vecine de ceva vreme :D

    Al treilea: mi-a scapat faza cu posta...zici ca postarita seamana ceva moarte printre vecini sau cum? :))

    Luiza - fosta vecina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fato, asta se întâmpla în vara lui 2010 pe palierul de la blocul unde locuiam eu atunci, în Iancului, nu acolo unde am fost noi vecine. Relax. Nu ştiu ce să zic de poştăriţă, dar nah, toţi vecinii ăştia ai mei erau vizitaţi de ea la ziua pensiei.

      Delete

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)