Saturday, November 17, 2012

Unu, zero, zero, zero, zero

- Unu, zero, punct, zero, zero, zero - făceau fetele mele în troleibuzul cu care ne întorceam spre casă, după întâlnirea unui grup de mămici bloggeriţe cu specialiştii de la maternitatea MedLife. Pentru ele e prea greu să citească numărul întreg. Le-am citit eu: zece mii de copii născuţi la maternitatea MedLife.

Pentru ele e greu să citească numărul. Pentru mine parcă e greu să cuprind acest număr, cu tot ceea ce reprezintă el: 10.000 de naşteri, 10.000 de contracte comerciale în vederea naşterii la o maternitate privată, 10.000 de cazări în frumoasele rezerve (dintre care am vizitat una, frumoasă şi spaţioasă, cu baie proprie şi loc de dormit pentru tată şi chiar bunică), 10.000 de alăptări, era să spun şi 10.000 de travalii, dar am aflat că procentul de  naşteri prin cezariană este de 64%, 10.000 de temeri, de riscuri, de externări...

Un număr impresionant în sine! Şi aşa cum spune şi campania demarată acum de MedLife în toate maternităţile sale din Bucureşti, Braşov şi Arad, 10.000 e numărul care poate forma un oraş. "Orăşelul copiilor MedLife".

Acesta a fost şi pretextul întâlnirii de la MedLife, să sărbătorim împreună acest număr fabulos. Ni s-a oferit ocazia să stăm de vorbă cu  specialiştii MedLife şi să facem un tur al maternităţii MedLife Griviţa. Discuţiile au fost extrem de dinamice, pornind de la povestea unei mame şi experienţa naşterii la MedLife; trecând prin discursul cu tentă business al directorului general MedLife Nicolae Marcu (despre pericolele la care sunt supuşi permanent, ca şi companie, deci, dacă dau greş, în orice punct, în orice moment); ajungând apoi la vorbele pline de savoare, pe înţelesul tuturor şi în asentimentul multora dintre mămici, aparţinând doctorului Aurel Ionel, directorul maternităţii MedLife Eva Braşov, un împătimit al meseriei sale, care a şi declarat-o, iubeşte actul naşterii.

Dacă e mai bine să naşti la privat decât la stat - e o întrebare retorică, s-au mai dat până acum argumentele necesare. Dacă e mai bine să naşti natural decât prin cezariană - şi în această privinţă a mai curs cerneală. Şi categoric, MedLife este o opţiune atât pentru confortul oferit mămicilor şi copiilor, cât şi pentru eforturile pe care le depun medicii de aici pentru mamă şi copil.

Ce am aflat însă nou: că MedLife este maternitatea cu cel mai mic procent de naşteri prin cezariană versus naşteri naturale; că naşterea naturală după o cezariană "se poate... câteodată" (cuvintele îi aparţin doctorului Aurel Ionel, care a argumentat că fiecare caz e unic şi totul se decide cu toate cărţile pe masă); că 33 de săptămâni este cea mai mică vârstă de gestaţie la care s-a născut în bune condiţii un copil la maternitatea MedLife; că prematurii mai mari, cu risc mai mare, din onestitate şi respect (medical, dar şi inclusiv pentru finanţele familiei) sunt trimişi la spitale de stat cu care colaborează (printre acestea numărându-se Filantropia, şi Spitalul Universitar, nu am reţinut celelalte nume menţionate); că fiecare viitoare mamă îşi are ginecologul pe care şi-l merită.

Şi în plus, am aflat toate acestea şi alte nelămuriri şi discuţii între tinerele mămici şi specialiştii MedLife fără să stau cu ochii pe ceas că trebuie să fug la copii acasă. Căci, spre deosebire de alte dăţi când a trebuit chiar să refuz o invitaţie pentru că nu aveam unde şi cu cine să las copiii pe durata evenimentului, de această dată am găsit extrem de frumoasă iniţiativa organizatorilor de a ne primi împreună cu copiii, care au fost în-cântaţi de Daisy cu melodii jucăuşe sau, la alegere, s-au bălăcit în piscina MedLife cu antrenorul de înot Paul (noi am optat pentru recreerea muzicală, după cum se vede în fotografiile de mai jos).

Evenimentul s-a înscris în campania cu sloganul "10.000 de bucurii, 10.000 de miracole, 10.000 de emoţionante semne de încredere în noi", a fost dedicat mamelor bloggeriţe şi organizat de White PR, în colaborare cu Ana, Mamica Urbană - cărora le mulţumesc pentru invitaţie. Le mulţumesc şi sponsorilor Intersport şi Poartă-mă pentru cadouri - Roxi s-a ales cu jambierele de la Poartă-mă, Ilinca cu o minge Gymnastic Ball, soţul cu "întinzătorul de muşchi" Fitness Toner. Iar eu? Cu bucuria tuturor şi cu experienţa unei seri frumoase, în compania unor oameni deosebiţi.

Într-o rezervă Diamond din maternitatea MedLife.

1 comment:

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)