Sunday, October 18, 2009

De criză

Poate o ştiţi, dar merge mai bine acum, cu criza asta. Când l-am primit pe e-mail am râs cu toţii, acum cred că nu-ţi mai permiţi decât să zâmbeşti într-o dungă şi să te uiţi repede dacă nu cumva te-a văzut cineva.

Cum se fac concedierile pe timp de criză

Alarma de incendiu a sunat la ora 4 PM în cadrul unui campus de birouri, când aproape toţi angajaţii erau prezenţi la muncă (aprox 5.000 de oameni).
Aşa cum sunt cerinţele în vigoare, întreaga clădire a fost rapid evacuată, în 3 minute şi toţi angajaţii s-au adunat afară, în faţa complexului, în locurile special amenajate, aşteptand următoarele anunţuri.
Nu după mult timp, persoana responsabilă de exerciţiul de indendiu a făcut următorul anunţ:

- Dragi colegi, Cu sincere regrete, am fost rugat să vă anunţ că pentru mulţi dinte voi acesta va fi ultimul exerciţiu de incendiu alături de fima noastră. Din cauza crizei economice şi climatului de afaceri nefavorabil, firma concediază aproape 50% din personal. Aşadar, când acest anunţ se va termina, vă rog pe toţi să intraţi înapoi în clădire. Iar dacă cardul de acces nu funcţionează, atunci înseamnă că aţi fost concediat, caz în care accesul în interiorul clădirii vă este interzis şi toate bunurile personale vă vor fi trimise prin poştă.
Firma foloseşte această metodă nouă deoarece nu dorim să blocăm serverul de e-mail cu notificările de concediere şi mesajele de adio în numar foarte mare (mii) şi, de asemenea, dorim să evităm certurile şi bătăile în interiorul clădirii şi în consecinţă probleme de securitate pentru toţi angajaţii.
Sperăm că aţi avut o carieră înfloritoare alături de noi. Iar acum păşiţi înăuntru şi mult noroc!

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)