Friday, December 18, 2009

Capul lui (Moţ)Boc vrem!



Dacă priveşti lucrurile din perspectiva asta, Băsescu l-a pus pe Boc prim-ministru nu ca să ne enerveze/sfideze pe noi, cei 68% dintre alegătorii care NU l-am votat în primul tur, şi nici ca să-i enerveze pe cei 32% care l-au votat în primul tur (căci, s-avem pardon, ăsta e electoratul dvs., domnule Băsescu, cei care v-au votat în primul tur. În turul doi erau voturi negative, au votat împotriva PSD-ului şi a lui Geoană). Deci nu din considerente statistice.

Ci Băsescu a sacrificat pe cineva care oricum avea imaginea şifonată. A dat mulţumii un cap. Pe principiul: "Capul lui Moţoc vrem!" Istoria se repetă uneori.
Cel puţin, aşa crede Cristian Orgonas pe blogul lui.

Personal, mi se pare că şi aici Orgonas este la fel de pro-băsescu ca şi în toată campania electorală. Asemenea lui Negruzzi, vrea să-şi scoată basma curată "personajul". Însă este "a lousy excuse" pentru manevra lui Băsescu. Aşa cum, de la Negruzzi încoace, numele lui Moţoc desemnează o jertfă de ultim moment, să nu uităm că este vorba de o jertfă mai mult sau mai puţin utilă. Atunci când e vorba să fie sacrificată o persoană care nu e vinovată, se spune "Vrem capul lui Moţoc!"
Poate că Boc trebuie să nu pară vinovat decât de supuşenie faţă de vodă?

(foto: sictireli.worldpress.com)

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)