Tuesday, June 12, 2012

Părinţii pot supraveghea acum activitatea copiilor şi pe telefoanele mobile cu Android şi Facebook

Bitdefender a lansat spre testare publică varianta beta a noului sistem independent de control parental ce conţine un modul pentru telefoanele mobile şi tabletele cu Android şi o aplicaţie de control pentru reţeaua de socializare Facebook, anunţă un comunicat de presă.

Software-ul de sine stătător Bitdefender Parental Control, care poate fi administrat şi verificat online de oriunde, îşi propune să crească deschiderea în comunicarea dintre părinţi şi copii.

Modulul de control pe telefoanele şi tabletele cu Android permite monitorizarea site-urilor pe care intră copilul, aplicaţiile pe care le-a folosit și care sunt instalate pe telefon, sms-urile și apelurile. Astfel, părintele poate alege să blocheze anumite site-uri, aplicații, sms-uri sau apeluri către terminalul copilului. De asemenea, poate fi monitorizată locaţia în care se află copilul cu ajutorul GPS-ului instalat pe terminalul urmărit.

Soluţia independentă Bitdefender Parental Control oferă de asemenea, funcţia de supraveghere a activităţii pe reţelele sociale prin care părinţii pot identifica profilul copilului și îl pot supraveghea fără să fie nevoie să facă parte din lista lui de prieteni.

Părintele va primi rapoarte detaliate despre prietenii copilului, comentariile, postările, fotografiile sau interesele vizibile pe profilurile rețelelor sociale.

Astfel, copilul trebuie să accepte aplicația de control în rețelele de socializare atunci când intră în cont, iar părintele este notificat atunci când copilul o dezinstalează. O comunicare onestă sau citirea secțiunii Despre a aplicației îl informează pe copil că este monitorizat.

De asemenea, soluția Bitdefender parental Control instalată pe calculatoarele ce rulează Windows permite urmărirea întregului trafic web, a aplicațiilor accesate și instalate, a contactelor cu care copilul vorbește pe programele de Instant Messaging.

Sistemul de control parental poate bloca accesarea unor site-uri formând liste blocate de adrese web sau liste de cuvinte cheie blocate în căutările online sau în conversațiile pe programele de messaging.


Modulul independent Bitdefender Parental Control este disponibil pentru testare în variantă beta la: http://www.bitdefender.com/media/html/parental-control/

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)