Friday, October 3, 2014

Fire de dragoste pentru bebeluşii născuţi prematur

Ştiaţi cât de mici sunt copiii născuţi înainte de termen? Că pentru ei nu există căciuliţe, botoşei şi "cuiburi" atât de mici cât sunt ei la naştere? De aceea Asociaţiile "Totul despre mame" şi "Unu şi unu" au desfăşurat o campanie pentru realizarea şi "echiparea" cu astfel de "trusouri" adaptate dimensiunilor bebeluşilor prematuri.


Zilele trecute au fost duse la Maternitatea Polizu primele Fire de dragoste. Eu personal, nu am reuşit să ajung acolo ca să le oferim micuţilor, sunt sigură că a fost un eveniment extrem de emoţionant. Se vede şi din fotografiile ataşate. Însă pentru că acesta este un proiect drag mie, aş dori să-l susţin măcar prin publicarea pentru dvs., aici, a comunicatului trimis de organizatori.

Primele "Fire de dragoste", constând în seturi împletite de caciulite şi botoşei, au ajuns marţi 30 septembrie la secţia de terapie intensivă a Institului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu (Maternitatea Polizu). Donaţia a fost făcută de către iniţiatorii proiectului - Asociaţia Unu şi Unu, Micolino şi Totul Despre Mame – şi a constat în 50 de seturi şi 20 de căciuliţe adaptate perfect dimensiunilor bebeluşilor născuţi înainte de termen.

Coordonatorii campaniei Fire de dragoste au oferit, de asemenea, 25 de cuiburi necesare îngrijirii speciale a nou-născuţilor prematur. Aceste cuiburi au putut fi realizate datorită unei echipe minunate de blogăriţe care au făcut found rising în cadrul unei competiţii comunitare: Bogdana Dobre, Tily Niculae, Ana Ana Nicolescu, Ana Maria Mistruş. Acestea sunt necesare creării unui ambient care să ofere protecţie, căldura şi confort bebeluşului prematur, pe toată perioada cât stă în incubator.

În luna octombrie, alte trei maternităţi din Bucureşti vor beneficia de aceleaşi donaţii. În total, vor fi donate 270 de seturi de împletituri şi 115 cuiburi.

Prima parte a campaniei Fire de dragoste, proiect de dotare a secţiilor de neonatologie cu seturi croşetate de botoşei şi căciuliţe s-a încheiat în data de 31 august. Proiectul a fost lansat pe data de 1 iunie a.c. şi a avut ca scop mobilizarea societăţii civile pentru crearea de botoşei şi căciuliţe adaptate dimensiunilor reduse ale micuţilor ce petrec foarte multe ore la secţia de terapie intensivă. Aceste seturi îi ajută pe bebeluşii născuţi înainte de termen să îşi regleze mai uşor temperatura corpului.

Proiectul Fire de dragoste a reuşit să sensibilizeze publicul larg, în special din comunitatea Totul Despre Mame, de toate vârstele şi din toate colţurile României, Sibiu, Târgu Mureş, Braşov, Iaşi, Botoşani, Ploieşti, Craiova, Oradea, Cluj, Constanţa, Galaţi, Suceava, Satu Mare, Buzău, Focşani, Baia Mare, dar şi din străinătate: Londra şi Dubai.

„Ne bucurăm că am descoperit atâţia oameni care vor să dăruiască mai departe şi succesul acestui proiect este o dovada că implicarea civică este esenţială. Suntem impresionaţi de modul în care şi-au exprimat dragostea prin bileţele, iconiţe, decoraţiuni ale seturilor, alegerea textilelor pentru cuiburi, toate ambalate cu multă precupare şi drag. Vom avea grijă să fim mesagerii lor şi să transmitem toate aceste emoţii frumoase”, împărtăşeşte Diana Gămulescu, Vicepreşedinte Asociaţia Unu şi Unu.

"Le suntem recunoscătoare tuturor mamelor din comunitatea Totul despre mame pentru răbdarea şi disponibilitatea de a croşeta căciuliţe şi botoşei pentru bebeluşii prematuri. Le mulţumim tuturor din suflet şi le asigurăm că roadele muncii lor vor aduce un strop de căldură acolo unde este mare, mare nevoie!", completează Despina Bădescu, redactor-şef al www.totuldespremame.ro.

Detalii despre derularea proiectului se pot urmări accesând pagina de facebook a comunităţii Micolino şi a Asociaţiei Unu şi Unu: https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889
sau Totul Despre Mame http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/ajutor-pentru-nou-nascutii-prematuri-prin-seturi-crosetate-de-mame-din-intreaga-tara

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)