Sunday, March 29, 2015

Despre campania "Fii prietenos, nu răutăcios"


Pe când tocmai citeam din cartea lui Michael Thompson referitoare la viaţa socială a copiilor şi adolescenţilor, numai ce primesc de la Ana, Mămica Urbană, invitaţie pentru a participa la o discuţie cu ocazia lansării campaniei naţionale "Fii prietenos, nu răutăcios". Nici nu se putea nimeri mai bine, ca să pot îmbina cele citite în cartea psihologului american (dar despre această carte şi ideile din ea voi reveni într-un alt articol cât de curând), cu realitatea "din teren", ca să zic aşa.

Cartoon Network a lansat o campanie naţională anti-bullying (paranteză: personal, nu agreez folosirea termenului din limba engleză pentru simplul motiv că avem şi noi în limba română agresiune, hărţuire, intimidare, bătaie, cafteală... şi multe altele asemenea!). Campania se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Telefonul copilului şi este susţinută vizual de Alex Velea.

Şi eu, printre celelalte mămici blogger invitate.

Cifrele arată că peste 1.000 de copii din România au sunat în 2014 la “Telefonul Copilului 116 111” pentru a vorbi despre cazuri de hărţuire.

Majoritatea celor afectaţi de acest fenomen sunt copiii cu vârste între 12 şi 17 ani.

Cântăreţul de muzică pop Alex Velea încurajează copiii şi tinerii din România să oprească hărţuirea. Campania se desfăşoară sub sloganul "Fii prietenos, nu răutăcios!" şi are ca obiectiv sensibilizarea și încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. Prin intermediul animațiilor, Cartoon Network îi încurajează pe copii să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți.

Întrucât hărţuirea afectează copiii din întreaga ţară, Cartoon Network colaborează cu Asociația „Telefonul Copilului”, care abordează problemele acestora. Scopul acestei asocieri este de a informa despre hărţuire şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie. Între 2011 – 2013, Asociația „Telefonul Copilului” a înregistrat peste 2.900 de apeluri de la copii care au dorit să vorbească despre agresiune, 57% dintre aceştia fiind băieţi cu vârste între 12 – 17 ani.

Alex Velea apare în spotul campaniei Cartoon Network. Campania mai include şi o serie de clipuri animate care se adresează atât copiilor care sunt afectați de fenomenul bullying, cât și celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectaţi direct sau indirect de agresiunea din partea alor copii asupra lor beneficiază de consilierea unor persoane cu experienţă în abordarea acestor probleme pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei.

Cartoon Network desfăşoară campania anti-bullying “CN CLUBUL PRIETENIEI” şi în alte ţări din EMEA pe parcursul acestui an. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying și hărțuire pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei. Tot aici, ei pot viziona videoclipuri animate și mesajul lui Alex Velea.

Evenimentul a fost și o bună ocazie pentru copiii noştri, ai celor invitaţi, să fie prietenoşi unii cu alţii pentru că s-au lansat în jocuri care mai de care mai captivante, ghidaţi de nişte animatori absolut minunaţi şi pasionaţi! 

Cercul prietenilor ... Cartoon Network

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici.