Wednesday, July 22, 2015

Social Media for Parents, ediţia 2015: Start!

Bună dimineaţa! A început Social Media for Parents 2015, conferința dedicată părinților activi în mediul online și tendințelor lansate de mamele care scriu pe bloguri. Eveniment organizat de Evensys.

Aşa a fost la ediţia 2014
Ediția din acest an este transmisă live, pentru cei care nu au putut veni în sală. Puteți urmări așadar conferința pe site-ul dedicat, aici

Dar, verba volant, scripta manent! Aşa că eu, pe de altă parte, voi încerca aici să subliniez câteva din ideile conferinţei. Ca să rămână şi după, cum ar veni :)

Cristian China Birta, moderatorul primei sesiuni, a făcut rapid introducerea şi deja Otilia Mantelers, Parenting Connection Instructor, ne povesteşte... nu despre Parenting, aşa cum ne-a obişnuit, ci despre ea, ca scriitoare pe blog: cum a început să scrie pe blog şi de ce. Otilia vorbește despre scris, ca terapie, și precizează că ea a început să scrie pentru cei care nu pot ajunge la cursurile ei, pentru a procesa emoții și experiențe. Pe blogul ei, numit "Joc şi emoţii", Otilia spune că scrie despre diverse teme, în funcţie de preocupările din acel moment: temeri personale, feminitate, unul sau altul dintre cei trei copii ai ei etc. Otilia îşi promovează blogul pe Facebook şi a acordat ocazional interviuri la câteva bloguri (Laura Frunză, Ana de la Mămica Urbană şi Ioana de la Prinţesa Urbană). Otilia consideră că secretul succesului unui blog constă în autenticitate.
Otilia pomeneşte despre FOMO - fear of missing out, ca "boală a secolului": ne dorim să ştim ce se mai întâmplă, să nu cumva să se întâmple ceva fără să ştim.

Primul moment al sponsorului: Banca Transilvania susține conferința Social Media for Parents, vorbește Virginia Gugiuman, șef agenție, părinte la rândul ei și absolvent de studii superioare de psihologie a copilului. Noutatea ediției SMforParents2015 este că puteți folosi #btkidcont astăzi, pe parcursul conferinței, iar cel mai activ utilizator al hashtag-ului poate câștiga un cont kid de la Banca Transilvania în valoare de 1.000 de lei. Reprezentanta băncii prezintă produsul bancar Kid Cont.

Mihaela Feodorof, Managing Partner Yourway Life and Career Counseling, vorbeşte despre "potenţialul copiilor" - ne spune Cristian China Birta. Acum 6 ani ea, ajutată de Dragoş Bucurenci, şi-a lansat un site şi a început să scrie. De curând, cele scrise de ea au fost publicate într-o carte. Ea însăşi mamă de trei copii, acum deja mari, Mihaela oferă câteva sfaturi pentru părinţi: să ne jucăm alături de copii, să ne uităm cu ei la desene animate, să facem sport împreună cu ei, căci sportul educă... etc. Concluzii: 1. lăsaţi copiii să fie ei înşişi, nu le impuneţi alegerile voastre; 2. respectaţi-le etapele de dezvoltare.

Sănătatea nu se caută pe google, ci la medic - aşa o introduce Cristian China Birta pe următoarea vorbitoare, Maria Eremia, medic primar pediatru şi specialist medicină de familie. Domnia sa vorbeşte despre necesitatea unor cursuri de comunicare cu pacienţii copii, şi mai ales cu părinţii acestora. Mamă de 3 copii, şi bunică de 3 nepoţi, dna Maria Eremia a ales să povestească astăzi despre alimentaţia raţională a copilului sănătos: alăptare, diversificare corectă, prin comunicare cu medicul pediatru etc. Medicul atrage atenţia asupra obezităţii la copii, datorată supraalimentaţiei copiilor la patiserie şi fastfood. Domnia sa punctează câteva probleme de patologie care pot apărea vara: diareea, alergenii (alergiile alimentare, din mediu etc).

La finalul prezentării dnei medic pediatru, din public, binecunoscuta moaşă Vania Limban a punctat pe scrut experienţa sa când, mergând cu o bursă de specializare în Anglia, primul curs pe care l-a făcut acolo a fost unul de... comunicare! Se pare că acolo este binecunoscută importanţa acestei abilităţi care este comunicarea - spre deosebire de cabinetele medicale de la noi (ca să vorbim doar despre ele)!

Prima sesiune a luat sfârşit. Ne revedem după pauză!

... şi aşa a fost la ediţia 2015
Live Blogging de la celelalte două sesiuni ale conferinţei:
- sesiunea a doua
- sesiunea a treia

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)