Cum am ajuns afon / Week-end ca la cartea... de bucate

Ingredientul nr. 1: câteva simptome ale unei viroze banale - nas înfundat, durere în gât, pe fondul insuportabilelor (de către mine) schimbări bruşte de temperatură de afară - joi.

Ingredientul nr. 2: febră musculară (am reluat joi exerciţiile fizice după ce la Kids Christmas Party-ul de miercuri am fost din nou întrebată dacă aştept al treilea copil) - vineri.

Ingredientul nr. 3: strigăte de încurajare din tribunele aflate pe partea cealaltă parte a bazinului la adresa copilului aflat la prima lui competiţie sportivă - strigăte care veneau după munca de lămurire ce a survenit plânsului de teamă de la început - sâmbătă după-amiază.

Ingredientul nr. 4: strigăte pe post de conversaţie cu nevestele colegilor soţului la Christmas Party-ul care a avut loc într-un club, pe fundal de muzică extrem de tare, strigăte asezonate cu dans pe tocuri înalte, pierdut odihna nopţii, cocktailuri cu gheaţă, fumat şi frig de crăpau pietrele - sâmbătă seara.

Ingredientul nr. 5: conversaţie cu foştii colegi de şcoală la întâlnirea de 20 de ani - duminică. Bere rece şi fumat, apoi ceaiuri, limonade şi ascultat. Da, am făcut ce nu fac eu: i-am ascultat, pentru că deja nu mă mai auzeau. Noroc că aveam la mine un caiet şi-un pix ca să mai zic şi eu ceva în scris.

Rezultatul final: azi sunt afon. Şi nu la urechea muzicală mă refer, aia mi-a rămas. Afon, în sensul de bază, grecesc, al cuvântului, cu alfa privativ şi phonos, sunet. Am rămas fără sunete în voce.
Le-am explicat în şoaptă azi-dimineaţă fetelor că, asemenea lui Ariel din Mica Sirenă, mi-a luat vrăjitoarea cea rea Ursula vocea în schimbul unei favori... pe care eu încă nu o înţeleg. Poate în schimbul unui week-end încărcat, aşa cum îmi place mie? Poate în schimbul medaliei de participare a copilului la cupa Moş Niculae? Poate am aşteptat prea nerăbdătoare întâlnirea asta de 20 de ani?

Comments

 1. Tratament pentru răguşeală
  Dacă vocea dumneavoastră devine răguşită când vorbiţi prea mult sau sunteţi răciţi, puteţi lua următoarele măsuri pentru a trata răguşeala şi a preveni reapariţia acesteia:
  * Beţi multă apă.
  * Dacă fumaţi renunţaţi şi evitaţi să fiţi în prezenţa persoanelor care fumează.
  * Evitaţi ţipatul şi vorbitul tare timp de perioade îndelungate de timp.
  * Nu vorbiţi în şoaptă, este la fel de epuizant pentru voce ca şi vorbitul tare.
  * Evitaţi agenţi care deshidratează corpul cum sunt alcoolul şi cafeina.
  * Menţineţi aerul din casă umed.
  * Păstraţi-vă gâtul umed, sugeţi bomboane mentolate, mestecaţi gumă sau faceţi gargară cu apă sărată.
  * Evitaţi mâncarea condimentată.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Prăjitură de sezon: pandișpan cu caise Iza

Prin ce chinuri te trece o fiică (pre)adolescentă

Odiseea popririi pe cont... și morala din fabule