Thursday, September 15, 2011

A început şcoala. Tu cum îţi protejezi copilul fără să-i ştirbeşti libertatea de mişcare?


Prima zi de şcoală. Rânduri rânduri de copii merg spre şcoală de mână cu părinţii. Apoi vin de mână cu părinţii acasă. Imaginea se repetă zi după zi, zi după zi. Lucru natural până la o vârstă. Dar vine o zi când copilul îţi spune: „Mami, nu mai veni cu mine la şcoală, sunt destul de mare, mă descurc singur!” Înţelegi în spatele acestei afirmaţii şi un pic de „Mă faci de râs”, dar nu contează neapărat motivele. Cert este că a crescut şi vrea să-şi demonstreze independenţa.
Tu, părinte responsabil, vrei să fii sigur că merge la şcoală şi nu bate mingea pe maidane, dar fără ca, pentru asta, să-l urmăreşti sau să angajezi un detectiv. Cum poţi să afli la ce oră a ajuns acasă, că îşi face temele, ba chiar să-l ajuţi la teme fără să trebuiască ca pentru asta să-ţi iei concediu?
SafeKids GPS Locator este soluţia pentru prima parte a problemei. O cameră de luat vederi dotată cu inteligenţă (aproape umană) rezolvă cealaltă parte a problemei.

1. SafeKids GPS Locator
SafeKids GPS Locator, singurul dispozitiv de localizare GPS conceput special pentru copii, este, arată şi funcţionează ca un ceas de mână, aşa că nu trebuie ca cel mic să ţină minte să îl ia cu el în ghiozdan. Odată fixat la mâna copilului, dispozitivul nu poate fi desfăcut decât de către părinte. Însă înăuntrul acestui ceas se află un sistem GPS, care permite părinţilor să stea mai liniştiţi când copiii lor fie se întorc de la şcoală, fie sunt afară la joacă, ori în excursie.Tot ce aveţi nevoie este un smartphone sau un computer cu conexiune la Internet, prin intermediul căruia aveţi acces la interfaţa care vă arată exact poziţia GPS a copilului.
Dacă aveţi impresia că SafeKids GPS Locator este prea restrictiv, aflaţi că puteţi seta din portal o barieră invizibilă de siguranţă, în care copilul este liber să se mişte în voie. Primiţi în schimb o notificare dacă acesta părăseşte zona de siguranţă şi puteţi afla exact locaţia unde se află.Copilul nu trebuie să se sperie de ideea de “urmărire”, acesta fiind doar un exemplu în care tehnologia ne ajută să-i lăsăm copilului libertatea de care are nevoie. Prin urmare, SafeKids GPS Locator vine cu conceptul de a ajuta părinţii să fie mai liniştiţi şi mai relaxaţi atunci când copiii lor se bucură de libertatea copilăriei lor.
Să ne imaginăm acum un alt scenariu: aveţi copil mai mic, încă nu are nici măcar vârsta grădiniţei şi stă acasă cu o bonă angajată. Pentru binele lui, i-aţi făcut un program destul de strict şi vreţi să vă asiguraţi că bona a înţeles perfect însemnătatea acestui program şi îl respectă, ca şi traseul pe care trebuie să-l facă cu copilul, atunci când îl scoate la plimbare sau la joacă. SafeKids GPS Locator poate fi un bun instrument de a verifica acest lucru, fără ca bona să se simtă urmărită, şi astfel să apară probleme de încredere, care pot săpa în relaţia ta, ca părinte, cu bona. Pur şi simplu, plasaţi ceasul la mâna copilului şi puteţi şti în orice moment unde se află acesta, dacă e încă în parc la ora mesei sau dimpotrivă, doarme mai devreme.

2. SafeKids WebCam
Odată ajuns acasă de la şcoală, ai prefera ca şcolarul să-şi facă temele, în loc să se joace. Pentru aceasta, în camera lui puteţi instala o cameră de luat vederi cu ajutorul căreia îl puteţi urmări chiar de la serviciu. Camera urmăreşte copilul, putându-se orienta singură cu 360 de grade. Cum puteţi să-l ajutaţi la lecţii? Simplu: camera are un microfon şi boxe încorporate, astfel că este suficient ca şcolarul să citească cu voce tare cerinţa problemei şi îţi poate auzi sfaturile pentru rezolvare.
Atât dispozitivu SafeKids GPS Locator, cât şi camera de luat vederi care ajută copiii să-şi rezolve temele sunt distribuite în România de LogSoft Grup, prin www.safekids.ro. Log Soft Grup oferă soluţii de siguranţă pentru copii. Firma este unic importator în România al produsului SafeKids GPS Locator.
Atenţie! Niciun produs, oricât de multă tehnologie ar încorpora, nu ţine loc de grija părintească şi nu se poate constitui în substitut al prezenţei părintelui alături de copil, în educaţia lui, al grijei acestuia faţă de cei mici. Însă produsele noastre vă ajută să le puteţi permite copiilor să aibă o copilărie liniştită, ferită de griji, în libertatea care să îi ajute să devină adulţi independenţi şi responsabili.

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)