Tuesday, April 21, 2015

Noaptea cărţilor deschise

Editura Litera şi Ziarul Ring ne invită să sărbătorim Ziua Internaţională a Cărţii joi, 23 aprilie 2015, făcând un lanţ uman în jurul Casei Poporului, ţinând în mâini cărţi oferite de Litera. Provocarea aceasta culturală îşi propune să adune 10.000 de oameni cu cărţi în mâini.

De Ziua Internațională a Cărții, haideți să demonstrăm că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și se aliniază țărilor din întreaga lume, în care este deja o tradiție să sărbătorească această zi prin campanii culturale foarte ample.

De exemplu, în Spania se organizează un maraton de citit care durează două zile, iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes.

În Marea Britanie şi Irlanda au fost inventate “jetoanele pentru carte”, care valorează 1 liră fiecare şi care sunt distribuite pe parcursul anului în toate şcolile şi liceele pentru a fi folosite la achiziția de cărți de Ziua Internațională a Cărții.

În Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărți pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în ţările unde călătoresc, orchestrând astfel o iniţiativă de schimb de cărţi pentru mai mult de 100 de destinaţii din toată lumea.

În Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizaţii, companii și persoane fizice donează sute de mii de volume.

Sunteți așteptați pe 23 aprilie, la Casa Poporului, de la 18.30, la Noaptea Cărților Deschise 2015!

Detalii mai puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)