Adevărul de astăzi prezintă un articol-manifest împotriva învăţământului de slabă calitate. Vezi: Ultimatum "Adevărul": Scoateţi proastele obiceiuri din şcoli!
Acuma, aş remarca o serie de - să le zicem - stângăcii jurnalistice ale articolului: de genul mărturii de la părinţi sau elevi doar din Iaşi şi Sibiu, titlurile şi intertitlurile nu au legătură neapărat cu ce se scrie mai departe, manifestul nu este adresat direct nimănui, lucrurile solicitate, precum şi limbajul folosit, sunt departe de a avea forţa necesară unui ultimatum, cum se auto-denumeşte articolul.
Însă, trecând peste toate astea, e de apreciat iniţiativa ziarului. Cu ce rezultat, n-am idee. Căci practicile numite de jurnaliştii Adevărul "proaste obiceiuri" nu încep în şcoli, sunt generalizate la întreg sistemul de învăţământ de STAT. De la cea mai fragedă formă a lui, grădiniţele de STAT. Procedurile se continuă şi se adâncesc la şcoală, şi aşa mai departe.
Totul este de fapt o generalizată corupţie la nivel naţional, la toate nivelurile, de toate felurile - de la cadrul didactic care discută cu un părinte agreat ce şi-ar dori să primească cadou, până la angajarea pe posturi a unor prieteni, cunoştinţe, relaţii - acel PCR care iată, funcţionează în continuare, sigur, sub faţada unor concursuri legaleş; de la manuale şi jocuri realizate de cadrele didactice, până la lipsa fondurilor de la stat pentru angajarea de suficienţi oameni câţi sunt necesari etc.
Şi gata cu astea, că pe urmă (pentru că securitatea blogurilor suspecte e cu ochii pe noi) iar mă scoate în faţa clasei şi a careului de pionieri, iar sunt dată de exemplu de element antisocial, care poate dăuna valorilor societăţii noastre socialiste multilateral dezvoltate, fiind poftită să spunem lucrurile deschis, nu pe la Internet, cum s-a mai întâmplat... O să le spun şi deschis, staţi liniştiţi, că nu mai las ocaziile să-mi scape! Nu mai închid ochii la nicio nedreptate, pe principiul că se poate şi mai rău, chiar de-ar fi să rămân fără salivă în gură de câte ori le spun.
Despre una, despre alta, ce mai facem, ce mai citim, sau ce gânduri mai gândim.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Stop joc
După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici.
-
În vacanţa de după vacanţă am fost la munte. La munte era zăpadă. Multă şi frumoasă zăpadă. La munte se schiază. Roxana a făcut cunoştinţă c...
-
Venind în întâmpinarea celor care doresc să citească despre diversitatea acestor situaţii şi spre disperarea celor care nu înţeleg ce e cu c...
No comments:
Post a Comment