Biodiversitatea s-a născut la sat

Au început reducerile de iarnă. Şi dacă tot mergeţi în Mall, luaţi şi copiii cu voi şi lăsaţi-i în sat. Satul Biodiversităţii.


„Satul biodiversităţii” se desfăşoară luna aceasta la Băneasa Shopping City din Bucureşti. Evenimentul reprezintă o expoziţie mobilă, compusă dintr-un cub cu elementele vizuale ale campaniei, un kiosk cu panouri informative şi o zonă pentru activităţi. Astfel, copiii pot desfăşura activităţi cum ar fi:
-         Colorăm şi învăţăm despre biodiversitate! – copii colorează planşe pe tematica anunţată, în timp ce realizatorii campaniei le prezintă pe înţelesul lor lucruri ce ţin de micro şi macrocosmosul ce ne înconjoară.
-         Plantăm seminţe de salate/plante aromatice pentru gradina eco de acasă – copiii învaţă să planteze seminţe şi le sunt prezentate avantajele pentru sănătate de a avea o grădină eco acasă.
-         Ce stii despre biodiversitate? – copiii primesc şi rezolvă teste grilă referitoare la informaţiile de pe panouri.
-         “Biodiversifica-ma!” – o aplicaţie pe calculator permite realizarea unei bio-fotografii a copilului (fotografia sa, cu elemente naturale în design, de exemplu, păr din frunze sau faţa din coajă de copac)

Evenimentul este cel de-al patrulea dintr-o serie în care au mai avut loc expoziţii similare în Parcul Al. I. Cuza din Bucureşti (în luna mai, 2010), în Piaţa Sfatului din Braşov (iulie-august 2010), pe faleza Constanţa (august-septembrie 2010).
Contextul în care se desfăşoară aceste evenimente este dat de faptul că anul 2010 a fost declarat de către Naţiunile Unite “Anul Internaţional al Biodiversităţii”, având în vedere rata alarmantă de deteriorare şi pierdere a biodiversităţii, precum şi efectele dăunătoare ale activităţii umane asupra ecosistemelor.
Comisia Europeană (DG Mediu) a lansat, în luna aprilie 2010, o campanie de informare pe tema biodiversităţii în 6 State Membre (Romania, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda). Iniţiativa Comisiei are la bază un recent studiu Eurobarometru, care arată că o mare parte din cetăţenii acestor ţări nu înţeleg semnificaţia termenului biodiversitate şi cred că nu sunt bine informaţi în ceea ce priveşte pierderea ei.

Comments

Popular posts from this blog

Prăjitură de sezon: pandișpan cu caise Iza

Prin ce chinuri te trece o fiică (pre)adolescentă

Odiseea popririi pe cont... și morala din fabule