Thursday, February 28, 2013

MaiMultVerde are magazin MaiOnline


Asociaţia MaiMultVerde a lansat, în ianuarie 2013, magazinul online ca o iniţiativă antreprenorială ce-şi propune să adune fonduri pentru acţiunile de împădurire ale organizaţiei.

Pe www.shop.maimultverde.ro pot fi găsite atât produse promoţionale ale organizaţiei (tricouri, sacoşe, calendare), cât şi produse oferite de parteneri: cosmetice organice, jucării, hăinuţe şi produse de îngrijire pentru bebeluşi, îmbrăcăminte din bumbac organic şi alte materiale naturale, produse hand made, produse de curăţenie etc. 
Partenerii magazinului sunt: Organic by Bedroom, Coşul cu jucării, MioBio şi Pifou, antrenorul Valentin Vasile, Chemical Kemy şi Ramona August, voluntare ale organizaţiei, care au acceptat să doneze între 10 şi 35% din valoarea produselor vândute Asociaţiei MaiMultVerde.

Potrivit comunicatului transmis de Asociaţia MaiMultVerde, ideea magazinului online a apărut ca urmare a solicitărilor susţinătorilor care îşi doreau produse personalizate, din materiale prietenoase cu mediul, iar prin achiziţia lor să sprijine proiectele desfăşurate de organizaţie. Produsele puse în vânzare în magazinul online  sunt de două tipuri: produse promoţionale ale organizaţiei, create special pentru susţinători, şi produse oferite de parteneri care donează între 10 şi 35% din valoarea produsului. Fondurile adunate din vânzarea produselor în magazinul online sunt direcţionate spre acţiunile de împădurire desfăşurate de Asociaţia MaiMultVerde.

Astfel, primele produse puse în vânzare au fost tricouri din bumbac organic, tricouri personalizate cu mesajul ”Keep calm and plant trees”, cu MaiMultVerde sau Cicloteque, sacoşe de bumbac, brăţări cu charm, felicitări din hârtie reciclată şi calendarepentru 2013. Aceste produse sunt realizate în serie mică, astfel încât consumul de resurse să fie cât mai redus şi să nu rămână stocuri de produse nefolosite. Brăţările sunt realizate cu ajutorul voluntarilor MaiMultVerde: un şnur de culoare verde, roşu sau negru, pe care au fost legate charm-uri sau pandantive din metal în formă de frunze, copăcei, flori sau biciclete. Fiecare brăţară vândută înseamnă un copăcel plantat într-o viitoare pădure, astfel că, pe lângă obiectul în sine, persoana care a achiziţionat brăţara, face şi o faptă bună.

Următorul pas a fost cooptarea unor parteneri ale căror produse respectă valorile MaiMultVerde de sustenabilitate: să fie realizate din materiale naturale sau ingrediente organice, de preferat, produse în România, în serie mică sau manual. Organic by Bedroom produce îmbrăcăminte pentru femei şi bărbaţi din bumbac organic, lână şi in doar la comandă. MioBio este distribuitor de cosmetice bio şi prezent în magazinul MaiMultVerde cu brand-urile Weleda / Weleda Baby şi Rampal Latour. Pifou este primul producător de hăinuţe din bumbac organic pentru bebeluşi din România. Coşul de jucării oferă jucării şi piese de îmbrăcăminte pentru bebeluşi din materiale naturale. Iar voluntarele MaiMultVerde, Ramona August şi Chemical Kemy realizează piese de îmbrăcăminte confecţionate din materiale reciclate şi cutii de lemn pictate manual. Antrenorul şi nutriţionistul Valentin Vasile susţine stilul de viaţă sănătos prin punerea în vânzare a cărţii ”Stil de viaţă, nu dietă!” în acest magazin online. Fiecare dintre aceşti parteneri a primit cu bucurie oferta de a se asocia cu magazinul MaiMultVerde şi de a susţine proiectele de împădurire prin donarea unor procente din valoarea produsului.

Produsele care se găsesc în magazinul online MaiMultVerde se adresează tuturor categoriilor de vârstă, atât femeilor, cât şi bărbaţilor, dar şi viitoarelor mămici şi copiilor de vârste foarte mici. Materialele din care sunt realizate hainele sunt prietenoase cu mediul: bumbac organic, in, lână, unele chiar refolosite. Produsele cosmetice şi cele de curăţenie sunt biodegradabile, netestate pe animale, fără parabeni, conservanţi sau derivaţi din petrol, iar ingredientele lor sunt organice. Toate produsele pot fi achiziţioante de pe http://shop.maimultverde.ro/, iar livrarea lor în Bucureşti se face prin Tribul (www.tribul.eu), serviciul de curierat pe bicicletă.

Diversitatea produselor din magazinul online MaiMultVerde şi accentul pus pe sustenabilitate, de la selecţia produselor eco-friendly la livrarea lor şi destinaţia fondurilor adunate, fac ca această iniţiativă antreprenorială a Asociaţiei MaiMultVerde să fie unică în peisajul non-profit din România.

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)