Wednesday, October 31, 2012

Cyber-bullying. Tu ştii cu cine vorbeşte copilul tău pe internet?

Patru din cinci copii sunt expuşi unui comportament agresiv pe internet - potrivit unui studiu realizat de Bitdefender, compania românească producătoare de antivirus. 

sursa foto
sursa foto
Agresivitatea infantilă manifestată pe internet este un fenomen extrem de răspândit, relevă studiul derulat de Bitdefender, studiu care a inclus un eşantion de 2.300 de părinţi din SUA, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Italia, Olanda, Brazilia, Franţa şi Austria.

Astfel, 82% dintre persoanele chestionate au confirmat un comportament agresiv manifestat asupra copiilor lor şi au spus că aceştia au fost insultaţi şi ameninţaţi în mediul online ori le-au fost publicate fotografiile fără permisiunea lor.

Aproximativ acelaşi procent de părinţi dintre cei care au participat la studiu au afirmat că ştiu doar o mică parte dintre prietenii pe care copiii lor îi au pe internet.

În acelaşi timp, aproape o treime dintre adolescenţi le-au spus părinţilor că au făcut publice informaţii personale precum parole sau alte date sensibile, pe internet.

"Fenomenul de cyber-bullying - care se referă la manifestările de agresivitate în mediul online - rămâne o ameninţare reală, ce îi afectează serios pe copii. Aceştia sunt expuşi la violenţă fie prin e-mail, fie prin intermediul telefonului mobil, al reţelelor sociale, al programelor de instant messaging sau prin diverse website-uri sau bloguri. Fie că sunt victime sau agresori, tinerii sunt extrem de afectaţi și o parte dintre ei au nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste consecinţele psihologice provocate de cyber-bullying", spune Sabina Datcu, e-Threat Researcher la Bitdefender.

Potrivit cercetării, cele mai mari ameninţări din această categorie, la care copiii sunt expuşi, sunt: 
- împrăştierea de zvonuri – în 93% din cazuri
- ridiculizarea – 83%
- insulta – 75%
- ameninţarea – 63%
- distribuirea de fotografii fără permisiune – în 58% din situaţii
Studiul Bitdefender a fost derulat în perioada iulie - septembrie 2012, pe un eşantion de 2.300 de respondenţi (părinţi cu copii între 7 și 18 ani) dintre care 14% din România.

sursa foto


No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)