Tuesday, April 12, 2011

Jurnal Achilean, diagnosticul

Miercuri, 7 aprilie, ziua consultaţiei. Două consultaţii: dimineaţa la medicul de la urgenţe, care l-a dus şi la ecografie, şi după-amiază la ortoped. Ortoped-traumatolog cu ceva renume şi practică de spital la Ugenţă, în Floreasca, aflu de pe net, dar fără prea mare chef de vorbă, aflu în cabinet. Poate că sunt eu mai sensibilă la medici, poate că sunt demodată şi am prejudecăţi, însă mă aştept ca din cabinetul medicului - şi vorbesc de o clinică privată, nu de spitalele desfiinţate ale lui Boc! - să pleci edificat, lămurit, diagnosticat şi vorbit, discutat... Nu ştiu cum să explic... Aş vrea ca medicul să nu îţi facă doar aşa, un hatâr, o concesie, că discută cu tine din vârful buzelor, ci chiar să îţi răspundă la întrebări cu răspunsuri clare, nu cu "lăsaţi-mă să termin ce-i dictez asistentei să vă scrie pe raportul medical".
credit foto
Whatever... revenind, domnul Ilie are ruptură de tendon achilean drept, ortopedul a recomandat operaţie. Cred că dacă avea sală de operaţii acolo, îl şi reţinea să-l bage la cuţit. Dar aşa, l-a trimis acasă doar cu piciorul imobilizat în gips cu atelă şi ne-a dat "timp de gândire": fie îl sunăm pentru operaţie, fie revenim la control (şi prelungire concediu medical) după o săptămână. În care să ia mio-relaxante, anti-inflamatoare şi anti-coagulante (astea sub formă de injecţie).
Săptămâna se cam încheie, decizia noastră (adică a soţului, dar îl susţin, desigur!): având în vedere pe de o parte experienţa anterioară cu celălalt tendon, tratamentele combinate homeopate şi alopate şi imobilizarea piciorului, iar pe de altă parte complicaţiile care pot apărea în urma operaţiei, perioada de convalescenţă şi recuperare mai mare induse de aceasta (costul mare al operaţiei nu este un factor decisiv, doar influenţator), nu se va opera la tendon.
Azi, marţi, mergem la control la acelaşi medic ortoped să-i comunicăm decizia. Sunt curioasă dacă ne va susţine şi va continua să ne acorde "cel mai bun tratament indiferent de ce decizie veţi lua", cum se lăuda în urmă cu o săptămână!

No comments:

Post a Comment

Stop joc

După aproape 10 ani de Blogspot, mă opresc aici. Ne vedem pe ancailie.ro, dacă mai vreți să mă citiți, anyone. :)